Over ons

Prospekt-online is de digitale opvolger van de tijdschriften Prospekt (1993-2009) en Ablak (1995-2009) en een uitgave van de Stichting Prospekt. Wij stellen ons ten doel objectieve, betrouwbare en toegankelijke informatie te geven over de landen van Oost-Europa.

Het leeuwendeel van de berichtgeving op deze site gaat over Rusland. De overige veertien vroegere lidstaten van de Sovjet-Unie (Oekraïne, Wit-Rusland, Moldavië, Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Oezbekistan, Turkmenistan, Kirgizstan en Tadzjikistan, Georgië, Estland, Letland en Litouwen) krijgen minder aandacht.

In de rubriek Achtergrond vindt u door de redactie verzorgde informatie. De belangrijkste taak van deze rubriek is het verzorgen van achtergrondinformatie bij politieke, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in Oost-Europa. In de rubriek Boekbesprekingen staan recensies van boeken over Oost-Europa.

De rubriek Agenda geeft een overzicht van de activiteiten in Nederland over Rusland en Oost-Europa die voor Nederlandstalig publiek georganiseerd worden. Wij ontvangen graag uw informatie voor deze rubriek.

De redactie van Prospekt-online bestaat uit:


Over onze bezoekers

Eind januari 2010 ging Prospekt-online van start. In februari 2010, de eerste volledige maand, trok de site gemiddeld 35 unieke bezoekers per dag. Het aantal bezoekers groeide gestaag. Van februari 2014 tot de dag van vandaag zijn er ongeveer negen keer meer bezoekers dan in februari 2010. Het zal niet verbazen voor een Nederlandstalige site dat de meeste bezoekers uit Nederland en Belgiië komen.
De onderstaande tabel geeft statistische info tot en met januari 2016.

figuur statistische bezoekersinfo, jan 2015 t/m jan 2016cijfers statistische bezoekersinfo, 2015 t/m jan 2016cijfers statistische bezoekersinfo, 2013 en 2014cijfers statistische bezoekersinfo, eind jan 2010 t/m eind 2012